Geplaatst op

Route rondje Texel (NH) 52,3 km

Route rondje Texel (52,3 km)

Fietsroute van 52,3 kilometer.
Start bij fietsknooppunt 01 in ‘t Horntje op de splitsing PontwegLandsweg en eindigt hier ook weer. Je kan ook starten bij een ander fietsknooppunt uit de route en vervolgens de routevolgorde aanhouden. Of de fietsknooppunten in tegenovergestelde richting fietsen wanneer je voorkeur hebt voor bijvoorbeeld de windrichting.

Klik je op de links hieronder? Krijg je informatie over de natuurgebieden, de vuurtoren en plaatsen waar je onderweg doorheen fietst.
‘t Horntje | Den Hoorn | Nationaal Park Duinen van Texel | De Koog | Vuurtoren Texel | De Cocksdorp | Utopia | Oudeschild

Beleef de Texelse natuur!

Wil je alvast in de stemming komen en kennis maken met de prachtige natuur op het grootste waddeneiland? Dan is het zeker leuk om de afleveringen van ‘Vroege Vogels’ op Texel te kijken. Het tv programma van augustus 2018 en november 2020 nemen je mee naar de langste vogelboulevard van Europa, het eidereenden paradijs, de slufter, zeehondenopvang Ecomare, trekvogels, de voedselketen, duingroei, grijze zeehonden op De Razende Bol, de Slufter en kweldergebied De Schorren.


Tip en hotspotters van deze Knooppuntkaart

Met dank aan alle lokale Tip en Hotspotters én ondernemers met een plek op een gemeente fietskaart! Jullie maken het mogelijk dat recreanten en toeristen de online Knooppuntkaarten en routes vrij kunnen gebruiken om zo fietsend de omgeving te ontdekken!
Zo promoten jullie samen deze regio!

Ook meedoen deze regio samen op de kaart te zetten? Mail naar info@knooppuntkaart.nl

Hotel Boschrand Nabij knooppunt 70 en 71
Slechts twintig minuten varen met de boot en u waant zich even helemaal weg. En dat gewoon in Nederland. Hotel Boschrand ligt op een centrale plek op Texel aan de rand van het bos.
Bosrandweg 225, de Koog
www.hotelboschrand.nl

Boerderijcamping Texel Nabij knooppunt 67
Een gezellige, kleinschalige camping met het mooiste uitzicht, gelegen in de mooiste omgeving. Dichtbij het strand, de duinen en een gezellig dorp.
Bekijk de locatie op de gemeente fietskaart van Texel
Hoofdweg 57, De Cocksdorp
www.boerderijcampingtexel.nl

Schapenboerderij Westerweg Nabij knooppunt 05
Boerenwinkel vol met typische en ambachtelijke Texelse producten met een boerencamping waar je ook kunt overnachten in vakantiehuis Wambinghe.
Bekijk de locatie op de gemeente fietskaart van Texel
Westerweg 80, Den Hoorn
www.westerwegtexel.nl

Bospaviljoen ‘t Turfveld Nabij knooppunt 15
Bospaviljoen ‘t Turfveld bevindt zich op een centraal punt in Dennenbos Texel. Een ideale tussenstop tijdens een fietstocht en een prima startpunt voor een wandeling.
Bekijk de locatie op de gemeente fietskaart van Texel
Nattevlakweg 2, Den Burg
www.turfveld-texel.nl

Strandpaviljoen Kaap Noord Nabij knooppunt 31
Eten in een authentiek strandpaviljoen met prachtig uitzicht. Bij Kaap Noord kun je elke dag heerlijk lunchen, borrelen en dineren.
Bekijk de locatie op de gemeente fietskaart van Texel
Volharding 4, De Cocksdorp
www.strandpaviljoenkaapnoord.nl

Familiebrouwerij Diks Nabij knooppunt 50
Eerlijke bieren van het Waddeneiland Texel gebrouwen door de Tesselaar Familiebrouwerij. De Familie Diks brouwt sinds 2017 een eigen serie bieren op het Eiland Texel.
Bekijk de locatie op de gemeente fietskaart van Texel
Spinbaan 11, Den Burg
www.biervantexel.nl

Bistro ‘t Kerckeplein Nabij knooppunt 53
Mooie gerechten geserveerd met een goed glas wijn in een sfeervolle ambiance. Gevestigd in het historische hart van het authentieke dorp Oosterend op Texel.
Bekijk de locatie op de gemeente fietskaart van Texel
Oesterstraat 6, Oosterend
www.bistro-texel.nl

Texel Yurt’s Nabij knooppunt 08
Overnachten in een yurts is een pure belevenis. Het is een perfecte manier om te vertragen en in volle verwondering je onder te dompelen in de prachtige natuur op het eiland.
Bekijk de locatie op de gemeente fietskaart van Texel
Rommelpot 19, Den Hoorn
www.texelyurts.nl

hart van texel Nabij knooppunt 76
Bekijk de locatie op de gemeente fietskaart van Texel
Zwaanstraat 6, Den Burg
hartvantexel.com

Hallo! Hier de maakster van De Knooppunt(ansicht)kaart… Ben je ondernemer en wil je ook vermeld worden op deze site? Als Tip en Hotspotter op een kaartnummer, route of gemeente? Of als je een plek wilt op een online-gemeente-fietskaart met de fietsknooppunten zelf. Laat het weten via info@knooppuntkaart.nl en vermeld om welke route, gemeente of kaartnummer het gaat.

Jammer genoeg komt het voor dat bordjes onderweg foetsie of kapot zijn. Dit kun je doorgeven aan Meldpuntroutes.nl Dit landelijk meldsysteem zorgt dat de melding bij de juiste instantie terechtkomt.

Ook komt het voor dat het fietsknooppuntennetwerk zélf veranderd. Doordat er bijvoorbeeld nieuwe knooppunten bijkomen, verdwijnen of een andere plek krijgen. Geef dan een seintje via info@knooppuntkaart.nl wordt deze online fietskaart aangepast. Weet dat gedrukte Knooppunt(ansicht)kaarten zijn bijgewerkt tot de meest recente tot het moment van drukken.