Geplaatst op

Bermflora

Klaver, klaprozen en het reuze madeliefje; de margriet. Prachtig,  wat een kleuren. Magenta, rood, geel, wit, en veel groen.

‘Maai mei niet’ is nog volop zichtbaar; ook al is het nu juni. Minder maaien betekend meer voedsel voor de vogels, bijen, vlinders en andere insecten. En dat is broodnodig. Tegelijkertijd een feest om langs te fietsen. Mits die allerkleinste insecten uitsluitend landen op de bloemen en niet in haar oog. Al is de iris natuurlijk ook een bloem.

Heerlijk als zij mij meeneemt op pad, en ik haar natuurlijk. Soms op de bonnefooi, soms langs de fietsknooppunten, waar zij zo dol op is. Ze heeft er zelfs haar werk van gemaakt.

Ken je dit landelijk fietsnetwerk? Fietsen van knooppunt naar knooppunt via de genummerde bordjes naar het volgende punt. Net en speurtocht. Zo leuk. En door heel Nederland hè? Plus daarbuiten. Ook in België en een deel van Duitsland en Oosterijk kan je fietsen via dit systeem. Zo stippel je je tocht uit, of tochtje. Want je kan de route zo lang of zo kort maken als je zelf wilt. Het is maar net uit welke hoek de wind waait.

Echt een aanrader.

Op dit moment sta ik al weer buiten te trappelen. Banden op spanning vol energie. Het belooft een mooie dag te worden. Thermoskan met koffie en verrekijker gaan mee.

Klaar voor vertrek.


Grote en kleine belevenissen van fiets Koga.
Hier op Fietspraat, wat Koga ziet, denkt en meemaakt!