Geplaatst op

Fietsen in de gemeente Steenwijkerland

Denk je aan de gemeente Steenwijkerland, dan denk je aan…
Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste laagveengebied van West-Europa, meren, plassen, moerasgebied, rietpercelen, hooilanden, rijke flora en fauna waaronder de otter, vele vogelsoorten en natuurlijk het ‘Hollands Venetië’ Giethoorn.


Ontdek fietsend de gemeente Steenwijkerland in de provincie Overijssel via de online fietskaart van Knooppuntkaart.nl

Via de rode knop hierboven kom je op de online gemeentefietskaart met alle fietsknooppunten die binnen deze gemeente liggen. Nu kun je zelf een fietsroute uitstippelen. Ben je nog niet bekend met het landelijke fietsknooppuntennetwerk? Lees dan het bericht Hallo recreatiefietser!
Veel fietsplezier!

Wil je als ondernemer zichtbaar én klikbaar zijn op deze gemeente fietskaart met de fietsknooppunten? Laat het weten. Dat kan via info@knooppuntkaart.nl Deze plek kun je namelijk niet bestellen via de webshop.

Een andere mogelijkheid is een vermelding als ‘gemeente Tip en Hotspotter’ hieronder op deze webpagina. Deze bestelling kun je plaatsen via info@knooppuntkaart.nl of via de webshop.

Tip en hotspotters in de gemeente Steenwijkerland

Nationaal Park Weerribben-Wieden Overijssel
Nationaal Park Weerribben-Wieden staat bekend om haar laagveenmoeras. Het grootste van Noordwest-Europa. Een bijzonder natuurgebied. Prachtig om te ontdekken op de fiets, te voet en varend in een kano of boot. Veel informatie staat op 
visitweerribbenwieden.com

Restaria Blokzijl Nabij knooppunt 44
In dit mooie horecapand in het toeristische en pittoreske Blokzijl aan de havenkolk is het genieten van koffie met lekkers tot aan een 3 gangen keuzemenu. Bij mooi weer buiten, prachtig uitkijkend over de haven!
Bierkade 1, Blokzijl
www.restariablokzijl.nl

Bakkerij Houtsma Nabij knooppunt 73
Gevestigd in de oude binnenstad van het voormalig vissersstadje. Voor heerlijk ambachtelijk brood en banket. Op terras of binnen kun je genieten van belegde broodjes met koffie. Ook heeft de bakkerij een high-tea-, picknick-, ontbijt- en brunchservice.
Kerkstraat 70, Vollenhove
www.bakkerij-houtsma.nl

De Kazerne Nabij knooppunt 66 en 67
Deze ijssalon, broodjeszaak en cadeauwinkel is gevestigd in het voormalige gemeentehuis. Vroeger de ruimte van de brandweer. Vandaar de naam ‘De Kazerne’. Bij binnenkomst zie je de kapstokken met daarop de geschreven namen van de voormalige brandweermannen uit Wanneperveen.
Veneweg 103 C, Wanneperveen
dekazernewanneperveen.nl

De Witte Hoeve Nabij knooppunt 61
Gezellig en kindvriendelijk pannenkoekenrestaurant en brasserie met twee prachtige terrassen. Ook kan je heel makkelijk online arrangementen met pannenkoeken boeken bij De Witte Hoeve! Wat dacht je van een fietsen, varen en pannenkoeken?
Bekijk locatie op de gemeente fietskaart van Steenwijkerland 
Zuiderpad 32, Giethoorn
www.dewittehoeve.nl

Café Restaurant ’t Vonder Nabij knooppunt 61
Huiselijk en ontspannen genieten aan de dorpsgracht. Voor een kopje koffie, lekkere lunch, hapje en drankje of een heerlijke diner! En natuurlijk een bootje huren ontbreekt niet bij ’t Vonder.
Bekijk locatie op de gemeente fietskaart van Steenwijkerland 
Binnenpad 14, Giethoorn
www.tvonder.nl

Hallo! Hier de maakster van De Knooppunt(ansicht)kaart… Ben je ondernemer in deze gemeente en wil je ook vermeld worden? Of het nu gaat om een plek op de online-gemeente-fietskaart met de fietsknooppunten zelf. Of dat het om een vermelding gaat als ‘Gemeente Tip en Hotspotter’. Laat het weten via info@knooppuntkaart.nl en vermeld om welke gemeente het gaat.Jammer genoeg komt het voor dat bordjes onderweg foetsie of kapot zijn. Dit kun je doorgeven aan Meldpuntroutes.nl Dit landelijk meldsysteem zorgt dat de melding bij de juiste instantie terechtkomt.

Ook komt het voor dat het fietsknooppuntennetwerk zélf veranderd. Doordat er bijvoorbeeld nieuwe knooppunten bijkomen, verdwijnen of een andere plek krijgen. Geef dan een seintje via info@knooppuntkaart.nl wordt deze online fietskaart aangepast. Weet dat gedrukte Knooppunt(ansicht)kaarten zijn bijgewerkt tot de meest recente tot het moment van drukken.