Geplaatst op

Hallo recreatie-fietser! Welkom op knooppuntkaart.nl

Knooppunt(ansicht)kaarten

Misschien heb je er eentje voor je liggen?
Een ansichtkaart met op de voorzijde de fietsknooppunten uit een regio van Nederland of België. Klein en handig, wat je even bij je steekt onderweg op de fiets.
Of bekijk je één van de online (gemeente) fietskaarten.

Welke recreatie fietser kent ze niet, de fietsknooppunten?
Bedacht door Hugo Bollen, een Belgische mijnbouwingenieur.
Het landelijk fietsnetwerk waar je gemakkelijk zelf je fietsroute uitstippelt.
Onderweg kom je informatieborden tegen met alle fietsknooppunten uit die omgeving. Dit is een knooppunt en heeft een nummer. Deze borden staan op punten waar meerdere paden elkaar kruisen.

fietsknooppunt info en wegwijzer

Verder kom je onderweg kleine bordjes tegen die je de richting wijzen naar het volgende aansluitende knooppunt of knooppunten.
Zo kun je gemakkelijk je eigen route fietsen. En weer net zo eenvoudig aanpassen wanneer je de fietstocht toch langer of korter wilt maken.

Kom je onderweg een flink beschadigd knooppunt tegen of staat deze op de verkeerde plek? Dan kun je dat melden bij Meldpuntroutes.nl

En dan nu de ansichtkaarten met de fietsknooppunten

Je hebt fietsknooppunten.
Je hebt ansichtkaarten.
En je hebt nu ook ansichtkaarten mèt fietsknooppunten.

Handig deze ansicht en online (gemeente) fietskaarten met de fietsknooppunten!

Op de ansichtkaarten en online (gemeente) fietskaarten van knooppuntkaart.nl staan ook plekken aangegeven waar je wat kunt eten of drinken. Let wel, dit is bij benadering, binnen een dorp, stad of knooppunt. Het hoeft dus niet precies de plek te zijn waar het ‘koffiekopje’ is afgedrukt. Je kunt binnen dit dorp of stad een horecagelegenheid opzoeken, ook al ligt deze niet direct aan de fietsroute. En onderweg kom je vast nog meer plekken tegen waar je kunt opsteken. Niet elke koffiestek of restaurant staat op dit kaartje gedrukt. Of wat dacht je van een prachtig plekje met je eigen broodje en koffie?

En als extraatje, het ontvangen of versturen van de knooppuntkaart per post van of naar vrienden of familie? Met een schrijvertje over de gefietste route en de gezellige terrasjes onderweg.
Blijft altijd leuk!