Geplaatst op

Fietsen in de gemeente Alkmaar

Denk je aan de gemeente Alkmaar, dan denk je aan…
De kaasstad Alkmaar, de karakteristieke historische binnenstad, de grachten, rijksmonumenten, het Waagplein, gezellige horeca, winkeltjes, musea, en natuurlijk de beroemde kaasmarkt, molens, dorpjes, polderlandschap, de Eilandspolder; het moerassig gebied en daardoor zeer rijk aan weide vogels en de talrijke kleine slootjes.

Ontdek fietsend de gemeente Alkmaar in de provincie Noord-Holland via de online fietskaart van Knooppuntkaart.nl

Via de rode knop hierboven kom je op de online gemeentefietskaart met alle fietsknooppunten die binnen deze gemeente liggen. Nu kun je de route ‘Rondje in de gemeente Alkmaar’ van 37,6 km volgen of zelf een fietsroute uitstippelen. Ben je nog niet bekend met het landelijke fietsknooppuntennetwerk? Lees dan het bericht Hallo recreatiefietser!
Veel fietsplezier!

Wil je als ondernemer zichtbaar én klikbaar zijn op deze gemeente fietskaart met de fietsknooppunten? Laat het weten. Dat kan via info@knooppuntkaart.nl Deze plek kun je namelijk niet bestellen via de webshop.

Een andere mogelijkheid is een vermelding als ‘gemeente Tip en Hotspotter’ hieronder op deze webpagina. Deze bestelling kun je plaatsen via info@knooppuntkaart.nl of via de webshop.

Tip en hotspotters in de gemeente Alkmaar

Met dank aan alle lokale Tip en Hotspotters én ondernemers met een plek op een gemeente fietskaart! Jullie maken het mogelijk dat recreanten en toeristen de online Knooppuntkaarten en routes vrij kunnen gebruiken om zo fietsend de omgeving te ontdekken!
Zo promoten jullie samen deze regio!

Ook meedoen deze regio samen op de kaart te zetten? Mail naar info@knooppuntkaart.nl

De Molenschuur Nabij knooppunt 16
Gelegen op een unieke locatie, pal naast de prachtige molen De Gouden Engel is het goed toeven. Kom sfeer proeven. Lunch, dineer of geniet van een heerlijk kopje koffie in het zonnetje op het terras.
Kanaaldijk 236, Koedijk
molenschuur.nl

Pesie Rent a Bike Nabij knooppunt 01 + 06
Fietsverhuur van Alkmaar, Bergen en omgeving. Zij bezorgen fietsen gratis naar je verblijf. Beide locaties zijn ideale startpunten voor prachtige fietstochten naar de nabijgelegen badplaatsen en pittoreske dorpjes.
Bekijk locatie op de gemeente fietskaart van Alkmaar
Veerstraat 14-A en Bergerweg 98-A, Alkmaar
www.pesierentabike.nl

Grand Hotel Alkmaar Nabij knooppunt 74
In het historische centrum van Alkmaar ligt aan de Gedempte Nieuwesloot het statige Grand Hotel Alkmaar. Een perfect vertrekpunt voor het verkennen van de stad met de bekende kaasmarkt, diverse musea, theaters en gezellige winkelstraatjes.
Bekijk locatie op de gemeente fietskaart van Alkmaar
Gedempte Nieuwesloot 36, Alkmaar
www.grandhotelalkmaar.nl

Het Genot van Grootschermer Nabij knooppunt 82
Midden in het Eilandspoldergebied in Grootschermer ligt het sfeervolle Café-Restaurant Het Genot van Grootschermer. Gelegen aan het water van de prachtige Eilandspolder is het heerlijk genieten op het terras.
Bekijk locatie op de gemeente fietskaart van Alkmaar
Noordeinde 12, Grootschermer
www.hetgenotvangrootschermer.nl

IJssalon De Mient Nabij knooppunt 74 
Al meer dan 50 jaar gevestigd op de Mient in Alkmaar. Midden in het historische centrum om de hoek van het bekende Waagplein vind je deze ambachtelijke ijssalon. Al het ijs wordt hier zelf gemaakt en vervolgens verkocht aan de toonbank, op het terras of via de ijsbel. Super leuk, even bellen en je kan vanuit je boot een ijsje bestellen!
Mient 20, Alkmaar
www.ijssalondemient.nl

De Eendracht in ‘t IJkgebouw Nabij knooppunt 01
De Eendracht, huiskamer van Alkmaar, de ideale plek om te genieten van een goed gezelschap en goed eten. Waar de deuren altijd openstaan, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Hier komen mensen samen onder het genot van heerlijk en lokaal eten.
Alckmariapad 2, Alkmaar
www.deeendracht-alkmaar.nl

Hallo! Hier de maakster van De Knooppunt(ansicht)kaart… Ben je ondernemer in deze gemeente en wil je ook vermeld worden? Of het nu gaat om een plek op de online-gemeente-fietskaart met de fietsknooppunten zelf. Of dat het om een vermelding gaat als ‘Gemeente Tip en Hotspotter’. Laat het weten via info@knooppuntkaart.nl en vermeld om welke gemeente het gaat.Jammer genoeg komt het voor dat bordjes onderweg foetsie of kapot zijn. Dit kun je doorgeven aan Meldpuntroutes.nl Dit landelijk meldsysteem zorgt dat de melding bij de juiste instantie terechtkomt.

Ook komt het voor dat het fietsknooppuntennetwerk zélf veranderd. Doordat er bijvoorbeeld nieuwe knooppunten bijkomen, verdwijnen of een andere plek krijgen. Geef dan een seintje via info@knooppuntkaart.nl wordt deze online fietskaart aangepast. Weet dat gedrukte Knooppunt(ansicht)kaarten zijn bijgewerkt tot de meest recente tot het moment van drukken.